Відкриття сучасної навчально-виробничої лабораторії в Немішаївському фаховому коледжі: нові перспективи для підготовки фахівців харчової промисловості
8 листопада 2024 року ВСП «Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» зробив важливий крок у підготовці фахових молодших бакалаврів для харчової галузі – відбулося урочисте відкриття нової навчально-виробничої лабораторії «Технології харчових виробництв».
Лабораторія створена за фінансової та організаційної підтримки ПрАТ МХП і благодійного фонду «МХП Громаді» в рамках реалізації державного-приватного партнерства, активній підтримці директора Володимира АЛЬОХІНА, адміністративно-господарського підрозділу коледжу та колективу відділення «Технології харчового виробництва».
За короткий термін було проведено ремонтні роботи, закуплено сучасні лабораторні меблі і обладнання та інший професійний інвентар.
Відкриття лабораторії супроводжувалося засіданням круглого столу на тему «Стратегії приватно-державного партнерства у фаховій передвищій освіті». Під час заходу адміністрація коледжу разом із представниками МХП обговорили перспективи подальшої співпраці. Директор коледжу Володимир АЛЬОХІН і директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло МОРОЗ поділилися баченням розвитку освіти, яка орієнтована на підготовку конкурентоспроможних кадрів для харчової промисловості.
Серед почесних гостей були начальник відділу регіонального розвитку НУБіП України Наталія ОВДІЙ та делегація ВСП «Боярський фаховий коледж НУБіП України» на чолі з директором Сергієм КРОПИВКОМ. Гості мали змогу ознайомитися з новою матеріально-технічною базою коледжу та умовами навчання.
Відкриття лабораторії стало знаковою подією для викладачів, студентів та гостей, зокрема шеф-кухарів, які разом зі студентами відділення ТХВ організували кулінарний батл. Учасники демонстрували свої навички в приготуванні страв ресторанного рівня, підкреслюючи важливість створення сучасних умов для якісної освіти, особливо в часи відбудови країни.
Лабораторія «Технології харчового виробництва» стане освітнім простором для практичних занять із технології виробництва харчових продуктів, їхньої якості, безпеки, переробки та пакування.
Практична підготовка на професійному обладнанні, що використовується в реальному виробництві значно підвищить конкурентоспроможність випускників на ринку праці та сформує в них професійні навички, необхідні для роботи в харчовій галузі.
Така співпраця бізнесу та закладів фахової передвищої освіти дає змогу створювати практикорієнтовані освітні середовища, що забезпечують підготовку фахівців до викликів сучасного виробництва та сприяють відбудові і розвитку України.
Висловлюємо щиру подяку всім, хто підтримав цей проєкт – зокрема Збройним Силам України за можливість реалізовувати освітні ініціативи навіть у складний для країни час.