З 29.04. по 02.05.2024 р. під час практичних занять з дисципліни Технологія переробки продукції тваринництва з основами виробничої санітарії студенти групи ТВПТ-41 спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва на чолі з викладачем Козачок К.М. відпрацювали такі підготовчі технологічні процеси:
оцінка якості вхідної сировини;
очищення та нормалізація;
види теплової обробки;
сервірування.
За період навчальної практики здобувачі освіти ознайомилися із методиками та виготовили наступні види молочної продукції:
Масло методом збивання в асортименті:
солодковершкове;
солодковершкове солоне;
масло з наповнювачами.
Сири ферментативного осаджування:
розсільний;
моцарела.
Сир кислотного осаджування
адигейський з наповнювачами.
Сир перероблений
плавлений закусочний та десертний.
Сир на основі маслянки.
Напої на основі сироватки.
Студенти закріпили теоретичні знання та набули практичного досвіду з ефективного використання молочної сировини.
На завершення роботи в НВЛ “Технологія молока і молочних продуктів” студенти організували дегустацію виготовленої продукції на яку запросили студентів відділення молодшого курсу навчання.