Молоко та молочні продукти займають велику питому вагу в харчуванні
населення і відносяться до числа найбільш популярних продуктів.
Проте їх якість не завжди є задовільною. Часто вони не відповідають ряду показників, що ставляться до молочних виробів того чи іншого виду, зокрема щодо вмісту жиру, крохмалю, кислотності, органолептичних та мікробіологічних показників та ін.
09.10.2024. на відділенні Технології харчових виробництв було проведено показове заняття з навчальної константи «Технологія молока і молочних продуктів» викладачем Валентиною Цупер-Король у групі Хт-41. Тема заняття « Якісна оцінка молока і молочних продуктів». Під час заняття здобувачі освіти навчились визначати якісні показники молока експрес- методом за допомогою аналізаторів молока, визначати вміст соматичних клітин в молоці, а також встановлювати фальсифікацію молочних продуктів рослинними жирами за допомогою Люміноскопів, та фальсифікацію кисломолочного сиру крохмалем. Студенти групи були активними дослідниками. Показали достатній рівень знань та відмінну практичну підготовку. В результаті проведених дослідів було встановлено ґатунок зразків молока та натуральність молочних продуктів.
Дякуємо ЗСУ за можливість проведення заняття