Молоко – цінна сировина в харчовій промисловості. На сьогодні відомий надзвичайно широкий асортимент молочних продуктів.
Але виникає багато питань: Як дослідити, чи все молоко придатне для виробництва молочного продукту? Як підготувати молоко до переробки?
Тому для вирішення цих питань і проходять засідання гуртка “Milk майстер” під керівництвом завідувача лабораторії “Технологія молока і молочних продуктів” Інни Деремед. 12 вересня 2024 р., на черговому засіданні гуртківці, а саме здобувачі освіти за спеціальністю 181 Харчові технології освітньо-професійної програми Зберігання, консервування та переробка молока детально опанували методику підготовки молока до переробки та зсідання згустку.
Студенти особисто приймали участь у визначенні фізико-хімічних показників молока, пастеризації, розрахунку при внесенні компонентів при виробництві м’яких сичужних сирів: кальцію хлориду , бактеріальних заквасок, ферментів для сідання молока, підготовка необхідних розчинів, визначення готовності згустку до обробки.
Для гуртківців створені всі умови для здобуття ними
фахових компетентностей, необхідних для продукування нових ідей, розв’язання комплексних проблем у галузі, а також проведення власних експериментів.